De beste Firefox extensies, plugins & add-ons van 2020

Ingediend door gratissoftware op zo, 24/05/2020 - 20:31

Vandaag gaan we kijken naar enkele van de beste Firefox-add-ons, apps en extensies die u in uw browser zou moeten hebben.

Met deze Firefox-extensies en add-ons kunt u het gedrag en de functionaliteit van uw browser beter regelen, plus enkele handige tools die u het meest gebruikt. Dit artikel richt zich op de beste Mozilla Firefox-extensies die uw browse-ervaring stressvrij, veilig en beveiligd maken.

Adblock Plus

Beste Firefox extensies Adblock plus

Adblock Plus is een van de beste Firefox-add-ons om ongewenste advertenties online te blokkeren. Het verbergt alle onnodige advertenties op websites die u vaak bezoekt, wat u bandbreedte bespaart, het onroerend goed van uw scherm opruimt en voorkomt dat u schadelijke adware laadt.

Met deze Firefox-extensie kunt u advertenties blokkeren die uw browsen onderbreken; het creëren van overlast zonder reden.

Adblock Plus geeft u controle over wat u wilt bekijken en wat u wilt blokkeren. Het kan uw online activiteit blokkeren, zodat bedrijven u niet kunnen volgen.

Het bevat een optie van Acceptabele advertenties waarmee bepaalde advertenties zichtbaar kunnen zijn. Deze advertenties moeten voldoen aan een geschiktheidscriterium dat is vastgesteld door de AAC (Acceptable Ads Committee).

Het biedt u een optie voor filterlijsten die specifieke inhoud filteren, op voorwaarde dat het filter actief is. U kunt uw eigen filterlijst maken en beheren om elk specifiek type verkeer te blokkeren. EasyList is een filterlijst die advertenties van webpagina's blokkeert, inclusief afbeeldingen en objecten.

Belangrijkste kenmerken

 • Blokkeert advertenties
 • Acceptabele advertenties toestaan
 • Schakel Tracking uit
 • Blokkeer malware-domeinen
 • Blokkeer knoppen voor sociale media

Download Adbocker Plus

Ghostery

Beste Firefox extensies - Ghostery

# 2 op onze lijst met de beste Firefox-add-ons is Ghostery. Het is een gratis, open-source, privacygeschikte Firefox-extensie die wordt gebruikt om advertenties gemakkelijker te blokkeren. Het werkt door HTTP-verzoeken te blokkeren die de gebruiker momenteel heeft.

Ghostery volgt drie belangrijke principes voor zijn gebruikers: veiliger, sneller en slimmer browsen.

Trackers zijn een heleboel coderegels die de browse-informatie van een gebruiker verzenden en ontvangen naar elke entiteit (meestal bedrijven). Bedrijven gebruiken deze informatie over uw browsegeschiedenis en tonen relevante advertenties in uw browser.

Dergelijke trackers kunnen de prestaties van uw browser vertragen omdat er extra informatie wordt opgehaald en erop wordt weergegeven. Met Ghostery kun je die trackers uitschakelen en genieten van een soepele browse-ervaring.

Het beste van Ghostery is de interface die vrij intuïtief is. Het heeft een unieke, eenvoudige en gedetailleerde weergave die gemakkelijk te begrijpen is. Met Ghostery kun je trackers met één klik in- of uitschakelen.

Zoeken onder Ghostery is anoniem. Dit betekent dat al uw zoekopdrachten zijn versleuteld en dat niemand weet waarnaar u heeft gezocht.

Belangrijkste kenmerken

 • Ingebouwde adblocker
 • Verbeterde privacyfuncties voor Android
 • Ghost Search
 • Spook modus
 • Verbeterde bescherming
 • Mobiele gegevensbesparing
 • Wachtwoordbeheer
 • Stop Autoplay
 • Lettergrootte aanpassen

Download Ghostery

uBlock Origin

Beste Firefox extensies uBlock Origin


uBlock Origin is een gratis, open source extensie voor het filteren van inhoud. Het onderscheidt zich van andere extensies omdat het minder hulpbronnen vergt dan welke andere blocker op de markt dan ook. Het verbruikt minder geheugen dan andere blokkers terwijl dezelfde functies tegelijkertijd worden uitgevoerd.

uBlock Origin blokkeert alle soorten advertenties, hetzij een banneradvertentie of een videoadvertentie op YouTube, of trackers die uw online activiteit volgen. Het werkt ook als een pop-upblokkering die u kan beschermen tegen malware.

Het werkt volgens het principe van filters, standaard EasyList, Peter Lowe's Ad server lijst, EasyPrivacy, Malware domeinen worden afgedwongen. Je kunt meer filters toevoegen onder Instellingen. uBlock Origin is compatibel met Chrome, Firefox, Safari en voor uw Mac-machine.

Belangrijkste kenmerken

 • Blokkeer advertenties
 • Filteren
 • Prestatie

Download Ublock Origin

GreaseMonkey

Beste Firefox extensies - GreaseMonkey


GreaseMonkey is een gratis Firefox-extensie waarmee gebruikers onderweg webpagina's kunnen aanpassen. U kunt scripts installeren die het uiterlijk van een webpagina veranderen of het kan ook de functionaliteit van browse-elementen manipuleren. U kunt alles op een site insluiten, zoals een prijsvergelijking van verschillende vluchten.

Deze scripts kunnen ook worden gebruikt voor automatisering, b.v. een script kan worden geschreven om alle berichten op je muur op Facebook leuk te vinden. Gebruikersscripts zijn geschreven in Java en ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd. Er is een hele lijst met opslagplaatsen waar vooraf gemaakte scripts beschikbaar zijn, samen met beschrijvingen en de sites waarop ze van toepassing zijn.

U kunt die scripts installeren of zelfs die scripts wijzigen volgens uw eigen behoefte.

Belangrijkste kenmerken

 • Pas de weergave van webpagina's onderweg aan
 • Verander de functionaliteit van elke webpagina
 • Duizenden door de community gemaakte scripts beschikbaar

Download GreaseMonkey

Lightshot

Beste Firefox extensies - Lightshot

Op nummer 5 van onze lijst voor de beste Firefox-extensies staat Lightshot. Deze add-on is de snelste manier om een ​​screenshot te maken van alles in je browser. Het biedt tal van opties om de schermafbeelding aan te passen.

Je kunt alles markeren met Lightshot, vormen en tekst toevoegen zoals je wilt.

Schermafbeeldingen kunnen worden gedeeld via verschillende sociale netwerken, ze kunnen worden afgedrukt of opgeslagen. Een van de beste eigenschappen van Lightshot is de mogelijkheid om online naar vergelijkbare afbeeldingen te zoeken.

Belangrijkste kenmerken

 • De flexibiliteit van de grootte van de schermafbeelding
 • Deel op sociale medianetwerken
 • Zoek naar vergelijkbare inhoud
 • Kracht om screenshots te bewerken
 • Screenshot opslaan / afdrukken

Download Lightshot

uMatrix

Beste Firefox extensies - uMatrix


Het is een matrixgebaseerde firewall die wordt gebruikt om inhoud op webpagina's te blokkeren. uMatrix is ​​ontworpen om de gebruiker gedetailleerde toegang te geven tot wat wel en niet mag worden weergegeven tijdens het browsen. uMatrix is ​​gemaakt door dezelfde maker (Raymond Hill) als uBlock Origin.

Een groot verschil tussen uMatrix en uBlock Origin is dat uMatrix u meer opties biedt om toegang tot een gedetailleerd niveau te blokkeren of toe te staan.

Op het eerste gezicht ziet de interface van uMatrix er rommelig uit en de kleuren geven een chaotische sfeer. Maar als je eenmaal weet hoe de matrix werkt, besef je hoeveel van een krachtige extensie uMatrix blijkt te zijn.

Er zijn verschillende soorten gegevens die u kunt blokkeren, zoals cookies, CSS, media, scripts, etc. U kunt ook gegevens van een website blokkeren. uMatrix gebruikt kleuren om te identificeren welk type verkeer is geblokkeerd of toegestaan.

Alles dat groen wordt weergegeven, is toegestaan ​​en alles dat is gecategoriseerd als rood, is geblokkeerd. Donkergroen staat op de witte lijst en als iets donkerrood is, betekent dit dat het op de zwarte lijst staat.

U kunt dergelijke wijzigingen ook wereldwijd aanbrengen voor alle websites of een bepaalde website.

U kunt de pagina op elk moment opnieuw laden en controleren op aangebrachte wijzigingen. U kunt wijzigingen opslaan door op de vergrendelknop bovenaan de interface te klikken of u kunt wijzigingen die zijn aangebracht terugdraaien door op de knop met het gumpictogram te klikken.

UMatrix gebruiken is vrij eenvoudig. Als u verkeer op een webpagina wilt inschakelen, klikt u op de cel naast die hostnaam en deze wordt groen. Als u een bepaalde verkeersbron wilt blokkeren, klikt u op de onderste helft van de cel tegen die hostnaam en wordt deze geblokkeerd.

Belangrijkste kenmerken

 • Blokkeert verkeer op een gedetailleerd niveau
 • uMatrix-logger
 • Eén keer klikken om op de witte / zwarte lijst te zetten
 • Autonome controle over lijsten
 • Makkelijk te gebruiken
 • Wereldwijde wijziging op alle sites
 • Verkeersspecifieke blokkering
 • Veiligheid
 • Privacy

Download uMatrix

Dark Reader

Beste Firefox extensies - Dark Reader


Het is een open-source extensie die donkere thema's creëert voor websites onderweg. Het keert felle kleuren om, zodat ze 's nachts gemakkelijk te lezen zijn en uw ogen minder worden belast. U kunt helderheid, contrast, sepia en grijstinten kiezen en selecteren volgens uw behoefte.

Met de sitelijstsectie van de extensie kunt u een lijst met websites selecteren waarop dark reader wel en niet moet worden toegepast.

De extensie biedt u ook extra opties zoals het aanpassen van lettertypen, het genereren van thema's, enz.

Belangrijkste kenmerken

 • Onderweg de helderheid omkeren
 • Filterinstellingen
 • Aangepaste site-instellingen
 • Site lijst
 • Modus voor het genereren van thema's

Download Dark Reader

Clippings

Beste Firefox extensies - Clippings


# 8 op onze lijst met de beste Firefox-add-ons dit jaar gaat naar Clippings. Het is een extensie die geselecteerde tekst van een webpagina of e-mail opslaat. Het doel van knipsels is om de veelgebruikte tekst op te slaan in een kleine clip en die clip elke keer op te roepen als dat nodig is.

In een zakelijke omgeving kan het worden gebruikt wanneer een ticket moet worden geopend en hetzelfde bericht wordt afgeleverd bij klanten met de melding: “Een ticket is geopend. Het wordt binnenkort opgelost ”. Tekst “Er is een ticket geopend. Het zal spoedig worden opgelost ”kan worden opgeslagen als een clip en kan indien nodig worden gebeld. Knipsels bieden gebruikers extra functionaliteit, zoals het opslaan van de bron waar de tekst vandaan komt.

Het beheert verschillende knipsels met kleuren, zodat u weet welk knippen belangrijker is of moet worden gebruikt. Het biedt ook de mogelijkheid om aan elk fragment een sneltoets toe te wijzen, zodat deze efficiënt kan worden ingevoerd.

Dergelijke functionaliteit blijkt van vitaal belang bij hulpdiensten. Het ondersteunt vele talen, waaronder Engels, Frans, Duits en Portugees.

Belangrijkste kenmerken

 • Bewaar veelgebruikte tekst om later te plakken
 • Knipsels manager
 • Knipsels exporteren / importeren
 • Wijs sneltoetsen toe aan knipsels
 • Knipsels synchroniseren
 • Tijdelijke aanduidingen

Download Clippings

Grammarly

Beste Firefox extensies - Grammarly

Grammarly is een Firefox-extensie die helpt bij het elimineren van fouten bij het schrijven in het Engels. Telkens wanneer u op internet typt, controleert Grammarly en wijst op fouten in uw schrijven. Het helpt u ervoor te zorgen dat uw inhoud foutloos en invloedrijk is.

Grammatica controleert veel dingen in uw schrijven, waaronder spellingcontrole, opbouw van zinnen, grammaticacontrole, plagiaatdetectie en interpunctiefouten.

Belangrijkste kenmerken

 • Engelstalige spellingcontrole
 •  
 • Grammatica checker
 • Plagiaatdetectie
 • Alternatieve woordvoorkeur
 • Leestest checker
 • Zin structureren
 • Elimineer te veel gebruikte woorden
 • Roei ondoeltreffende woordenschat uit
 • Detecteer ongepaste toon

Download Grammarly

Video Speed Controller

Beste Firefox extensies - Video Speed Controller

De 10e plek op onze lijst met de beste Firefox-add-ons gaat naar Video Speed ​​Controller. Deze extensie geeft je de flexibiliteit om elke HTML5-video te versnellen, vertragen, vooruitspoelen en terugspoelen.

Na het installeren van de Video Speed ​​Controller verschijnt er een navigator links bovenaan de speler / video. Bij het zweven onthult het opties om specifieke taken voor die video uit te voeren.

Er zijn snelkoppelingen toegewezen aan elke taak, aanpasbaar onder het instellingengedeelte van de extensie.

Het komt vaak voor dat een cruciaal moment in een video wordt gemist of dat je wordt afgeleid door iets waardoor je niet goed op dat onderdeel hebt gefocust, zodat je snel terug kunt spoelen om te zien wat je hebt gemist.

Belangrijkste kenmerken

 • Versnel video
 • Video vertragen
 • Snel vooruitspoelen
 • Snel terugspoelen
 • Aanpasbare sneltoetsen

Download Video Speed ​​Controller

Tabliss

Beste Firefox extensies - Tabliss

Het verandert elk nieuw tabblad in iets moois en opmerkelijks. Elk nieuw tabblad geeft een nieuw landschap weer dat u zelf kunt aanpassen.

Maatwerk in Tabliss is rijk; je kunt achtergronden kiezen en er verschillende widgets bovenop plaatsen zoals je wilt. Tabliss maakt zich zorgen over privacy, efficiëntie en beveiliging.

Tabliss biedt volledige vrijheid bij het aanpassen van widgets die aan elk nieuw tabblad kunnen worden toegevoegd.

Widgets variëren van het toevoegen van een welkomstbericht aan jezelf tot weersvoorspellingen. Er zijn ook enkele verplichte opties zoals datum, tijd, taken, snelle links, een zoekvak, enz.

Belangrijkste kenmerken

 • Aanpasbare achtergrond en widgets
 • Nieuwe afbeelding voor elk nieuw tabblad
 • Achtergronden van Unsplash, Dribbble en GIPHY of blader door je eigen achtergronden
 • Efficiënt dus neemt minder tijd in beslag
 • Privacy
 • Veiligheid
 • Aanpasbare widgets

Download Tabliss

Gesturefy

Beste Firefox extensies - Gesturefy

Gesturefy is een aanpasbare muisgebaar Firefox-add-on die meer dan 60 verschillende muisacties kan ondersteunen.

U kunt standaardgebaren gebruiken die op maat zijn gemaakt voor specifieke acties zoals Terug, Vooruit, Vernieuwen, enz.

Je kunt ook je eigen gebaar maken onder instellingen. Het vereist een triggeractie, zodat de extensie weet wanneer ze moet beginnen met lezen voor gebaren. De trigger kan ook worden gewijzigd in het instellingengedeelte.

Gesturefy biedt een unieke manier om nieuwe gebaren toe te voegen. U kunt op de opnameknop naast elke opdracht klikken en een gebaar met de muis op het scherm uitvoeren en opslaan. Het is vrij intuïtief.

Er zijn enkele beperkingen aan deze extensie, hoewel deze Firefox-add-on niet werkt op SVG-pagina's. Deze extensie heeft een pagina nodig om gedeeltelijk te worden geladen om gebaren te kunnen uitvoeren.

Belangrijkste kenmerken

 • Muisgebaren
 • Rocker gebaren
 • Muiswielbewegingen
 • Meer dan 60 verschillende acties
 • Aanpasbare gebaren
 • Zet bepaalde sites op de zwarte lijst
 • Meertalig

Download Gesturefy

Bitwarden

Beste Firefox extensies - Bitwarden

In het huidige technologische tijdperk doen we de meeste van onze activiteiten online. Daarbij is er een enorm ongemak over wachtwoorddiefstal of een andere inbreuk.

Er is een toenemend aantal hackpogingen en -inbreuken. Bedrijven vinden het soms moeilijk om zichzelf te beschermen tegen dergelijke ongewenste toegang.

Bitwarden is de oplossing voor zo'n dilemma. Het is een open source, veilige en beveiligde wachtwoordbeheerder. Het werkt als een kluis waarin u informatie over al uw inloggegevens bewaart. U onthoudt slechts het wachtwoord voor één account en gebruikt het om inloggegevens voor al uw online accounts op te slaan.

Bitwarden slaat al uw inloggegevens op in een versleutelde kluis die op al uw platforms wordt gesynchroniseerd.

De informatie in de kluis is vergrendeld met AES-256bit-codering, salted hashing en PBKDF2 SHA-256.

Belangrijkste kenmerken

 • Open-source extensie
 • Cloud-synchronisatie
 • Informatie zoals inloggegevens en creditcardgegevens kunnen worden opgeslagen
 • Veilig delen van kluisitems met andere Bitwarden-gebruikers
 • Vul automatisch inloggegevens in websites in
 • Wachtwoord generator
 • Twee-factor-authenticatie
 • Controle op datalekken
 • Platformonafhankelijke applicaties
 • Persoonlijke Bitwarden-server ter plaatse

Download Bitwarden

Image Search Options

Beste Firefox extensies - Image Search Options

De # 14 plek op onze lijst met de beste Firefox-add-ons gaat naar Image Search Options (=opties voor het zoeken naar afbeeldingen). Deze extensie voegt een aantal opties toe aan het rechtsklikmenu wanneer erop wordt geklikt bovenop een afbeelding.

Deze opties zorgen voor het snelle, efficiënte en robuuste gebruik van andere reverse image-zoekmachines. U kunt op internet zoeken naar gerelateerde afbeeldingen met behulp van krachtige zoekmachines zoals Google of Bing.

U kunt ook de lijst met opties die u krijgt aanpassen in het rechtsklikmenu en uw eigen geselecteerde sites toevoegen om vanaf te zoeken.

Belangrijkste kenmerken

 • Voegt veel opties toe aan afbeeldingen
 • Zoek vergelijkbare afbeeldingen op internet
 • Snel gebruik van omgekeerde zoekmachines

Download Image Search Options

Dus dat was het. 14 van de meest productieve, nuttige en beste Firefox-add-ons om dit jaar in uw browser te installeren. Als er een Firefox-extensie is waarvan u denkt dat we die hebben gemist die in de lijst had moeten staan, laat het ons dan weten in de onderstaande opmerkingen.

Reactie toevoegen