De beste Google Chrome Extensies

Ingediend door gratissoftware op zo, 24/05/2020 - 15:34

Chrome logoGoogle Chrome is volgens Stat Counter de meest gebruikte webbrowser ter wereld, maar de beste Google Chrome-extensies kunnen de ervaring nog beter maken. Chrome biedt immers al snelle prestaties, een overzichtelijke interface en eenvoudige synchronisatie met mobiele apparaten. Maar goede extensies kunnen nog meer bieden.

Dus welke extensies moeten deel uitmaken van uw Chrome-ervaring? Om u te helpen bij het doorzoeken van al uw keuzes, hebben we de beste Chrome-extensies gekozen die u nu moet uitproberen.

 Houd er rekening mee dat extensies uw browser kunnen vertragen, dus zorg ervoor dat u zich houdt aan wat volgens u het nuttigst is. Sommige extensies kunnen ethisch twijfelachtig of zelfs schadelijk zijn, maar Chrome heeft nieuwe beperkingen voor extensie-ontwikkelaars die dat probleem zouden moeten helpen verminderen.

Hier volgt een nadere blik op de beste Google Chrome-extensies die we zijn tegengekomen.

Hover Zoom+

Hover Zoom+ voorbeeld

Met deze tool kan de gebruiker over een gekoppelde miniatuurafbeelding zweven en deze in een eenvoudig pop-upvenster bekijken. Het is best handig als u vaak door sites zoals Reddit bladert, die zeer kleine miniaturen bevatten voor grote afbeeldingen. De tool geeft een afbeelding weer in de oorspronkelijke resolutie, tenzij die groter is dan uw computerscherm, en ondersteunt geanimeerde formaten zoals GIF en GIFV. U kunt zelfs door een lijst met afbeeldingen op Imgur scrollen zonder de site te openen.

Download van de Chrome Web Store

Momentum

Voorbeeld Momentum Tab

Momentum vervangt de ietwat stoïcijnse pagina 'Nieuw tabblad' van Chrome door een kleurrijker alternatief. Hoewel er tal van vergelijkbare opties zijn in de Chrome Web Store, richten Momentum's samengestelde landschapsafbeeldingen zich op een grote, gemakkelijk te lezen klok die zeer esthetisch aantrekkelijk is. Degenen die de URL-balk van Chrome gebruiken voor snelle toegang tot frequente sites, zullen de bladwijzerfuncties niet missen, maar als u vertrouwt op de standaardpagina's voor nieuwe tabbladen, moet u deze waarschijnlijk overslaan.

Download van de Chrome Web Store

Panic Button

Pannic Button voorbeeld

Een beetje licht surfen op het werk doet niemand pijn, maar uw manager is het er misschien niet mee eens. Deze extensie voegt een eenvoudige knop toe aan de werkbalk van Chrome die al je geopende tabbladen onmiddellijk verbergt wanneer erop wordt geklikt, waardoor ze worden opgeslagen als tijdelijke bladwijzers zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgehaald. De functie kan worden gekoppeld aan een sneltoets voor nog snellere (en meer discrete) activering. Combineer het met een verborgen knop en je hebt meteen een veiligheidsnet om niet te werken.

Download van de Chrome Web Store

Mercury Reader

Voorbeeld Mercury Reader

Mercury Reader combineert de functies van een 'read it later'-bladwijzertool met een op lezen gerichte webpagina-indeling. Het haalt automatisch de tekst en belangrijke afbeeldingen van een pagina (idealiter nieuws of blogposts) en toont ze in grote tekst die gemakkelijk is voor de ogen. De extensie kan ook pagina's naar uw account sturen, of zelfs naar een Kindle om later comfortabel te lezen. De tool is ook configureerbaar voor uw ideale leesvoorkeuren en synchroniseert automatisch tussen computers en mobiele apparaten.

Download van de Chrome Web Store

User-Agent Switcher

User Agent Switcher

Sommige sites geven hun indeling anders weer voor verschillende browsers of besturingssystemen. Als u toegang wilt tot een alternatieve weergave van een bepaalde website - om bijvoorbeeld JPG- of PNG-afbeeldingen op te slaan in plaats van WEBP-afbeeldingen in de Google Play Store - kunt u met deze extensie direct schakelen tussen desktop- en mobiele versies van Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Safari en de standaard webbrowsers voor iOS en Android. U kunt zelfs regels instellen die automatisch bepaalde websites in een bepaald browserprofiel laden.

Download van de Chrome Web Store

Feedly

Feedly RSS

Sinds de vroegtijdige ondergang van Google Reader heeft Feedly de facto de standaard overgenomen voor RSS-lezers op internet. Het is heel goed mogelijk om de service zonder problemen in uw browser te gebruiken, maar voor snelle toegang en een geïsoleerd venster is de officiële extensie erg handig. Het voegt ook een Feedly Mini-pictogram toe aan de rechterbenedenhoek van sites met compatibele RSS-feeds. Als dit u stoort, kan het worden uitgeschakeld via internet of alleen op specifieke sites.

Download van de Chrome Web Store

Evernote Web Clipper

Evernote Web Clipper

Frequente gebruikers van Evernote, de populaire tool voor notatie en bladwijzers, zullen zeker deze first-party extensie willen bekijken. Hiermee kunnen gebruikers snel tekst, afbeeldingen of beide markeren en opslaan in Evernote voor later gebruik. Aangepaste modules zorgen ook voor meer functionaliteit op veelgebruikte websites zoals Facebook, YouTube en Amazon - en er is zelfs een ingebouwde screenshot-tool. Notities en afbeeldingen kunnen worden getagd of toegewezen aan specifieke Evernote-notebooks.

Download van de Chrome Web Store

Strict Workflow

Strict Workflow

Vind je het leuk om productiviteitsapps te gebruiken die je geconcentreerd en gefocust houden wanneer dat nodig is, en je pauzes geven wanneer het de juiste tijd is? Strict Workflow is ontworpen om precies dat te doen. Het creëert een automatische blocker die alle niet-gerelateerde werkpagina's die u selecteert gedurende 25 minuten blokkeert. Vervolgens heb je vijf minuten de tijd om te ontspannen, door sociale media en Reddit te bladeren en waar je maar wilt, voordat je weer een duik van 25 minuten maakt. Het is een uitstekende handhaving als je de neiging hebt om een ​​beetje afgeleid te raken.

Download van de Chrome Web Store

Pushbullet

Voorbeeld Pushbullet

Voor Android-gebruikers is Pushbullet een van de meest waardevolle Chrome-extensies die er zijn. Het pusht uw belangrijke meldingen naar Chrome en stelt u in staat te reageren zonder de browser te verlaten. Dat betekent dat je teksten kunt ontvangen en verzenden, berichten kunt beantwoorden op WhatsApp of de Messenger-app van Facebook, bestanden kunt delen en nog veel meer. Nogmaals, de meeste functies zijn alleen beschikbaar voor Android-gebruikers, maar dat alles in Chrome gebeurt, is een groot voordeel.

Download van de Chrome Web Store

OneTab

OneTab

OneTab is een oplossing voor diegenen onder ons die graag een paar te veel tabbladen op Chrome openen. En hoewel Chrome een bijzonder minimalistische browser is, kan het nog steeds moeilijk zijn om tientallen tabbladen tegelijkertijd te openen. Als uw browser en uw RAM op dit moment de neiging hebben om te worstelen, biedt OneTab een oplossing: een enkel tabblad dat uw geopende tabbladen samenvoegt tot een geschiedenisachtige lijst waarnaar u in plaats daarvan kunt verwijzen, waardoor geheugen wordt bespaard en Chrome voor u wordt versneld.

Download van de Chrome Web Store

Session Buddy

Session Buddy

Session Buddy is een essentieel hulpmiddel voor diegenen die gewoonlijk een specifieke set tabbladen openen. Het slaat sessies op die een set tabbladen bevatten die u tegelijkertijd wilt openen. Dit is ook handig als Chrome (of uw computer zelf) bijzonder crashgevoelig is. Met het interne beheersysteem van de tool kunnen gebruikers zelfs eenvoudig sessielijsten aanpassen, opslaan, exporteren en importeren.

Download van de Chrome Web Store

Papier

Papier voorbeeld

Maak je graag willekeurige notities op korte termijn terwijl je Chrome gebruikt? Als jij dat bent, zie je misschien niet veel waarde in het openen van een aparte app die is ontworpen voor langetermijnnotities, alleen om een ​​paar tijdelijke gedachten op te schrijven, maar Papier heeft je gedekt. Met deze app kun je een leeg Chrome-tabblad openen waarmee je er gewoon op kunt typen. U kunt typen wat u maar wilt en er wordt automatisch een back-up gemaakt in Chrome. Gemakkelijk!

Download van de Chrome Web Store

Boomerang for Gmail

Boomerang for Gmaill

Met Boomerang kunnen Gmail-gebruikers het verzenden van berichten uitstellen, iets dat in de standaard gebruikersinterface erg ontbreekt. Het is vooral handig als u zaken doet met mensen in andere tijdzones (of continenten), zodat u niet per ongeluk dat factuurverzoek om 03.00 uur verzendt. De service bevat ook herinneringen, die handig zijn als u wacht op een reactie, en applicaties voor Android en iOS waarmee je Boomerang kunt gebruiken als je niet achter je computer zit.

Download van de Chrome Web Store

Adblock Plus

Adblock voorbeeld

Adblock Plus is een van de meest populaire tools voor het blokkeren van advertenties op internet. Het blokkeert grote selecties van advertentienetwerken op serverniveau, vervangt ze op uw scherm door witruimte of vouwt ze eenvoudig op natuurlijke wijze samen in het formaat van de pagina. U kunt kiezen uit een lijst met advertentienetwerken of advertenties afzonderlijk blokkeren. Aangezien de meeste websites overleven op het gebied van advertentie-inkomsten, wil ik u eraan herinneren dat u de functie voor witte lijsten kunt gebruiken om het blokkeren van advertenties uit te schakelen op sites die u vaak bezoekt.

Download van de Chrome Web Store

Lastpass

Lastpass

Van de verschillende beschikbare tools voor wachtwoordbeheer, waaronder het ingebouwde systeem van Chrome, staat Lastpass bijzonder goed bekend vanwege zowel het gebruiksgemak als de beveiliging. Lastpass maakt gebruik van een combinatie van een privé-masterwachtwoord, automatisch gegenereerde wachtwoorden voor websites en services, aanraking van alleen lokale gegevensversleuteling en tweefactorauthenticatie om het veilig en snel archiveren van wachtwoorden te vergemakkelijken. De officiële extensie houdt gebruikers automatisch aangemeld bij de dienst zonder de webinterface te hoeven gebruiken.

Download van de Chrome Web Store

CrxMouse Gestures

CrxMouse Gestures

CrxMouse Gestures voegt handige macro's voor muisbewegingen toe om te helpen bij webnavigatie, met muissnelkoppelingen voor het openen en sluiten van nieuwe tabbladen, voorwaarts of achterwaarts navigeren in uw tabbladgeschiedenis en het kopiëren van links of tekst. Het is een handige toevoeging aan Chrome en versnelt veel kleine en veelvoorkomende navigatietaken.

Download van de Chrome Web Store

Print Friendly & PDF

Print Friendly & PDF is een Chrome-extensie die is ontworpen om automatisch advertenties, navigatieknoppen en andere web junk te verwijderen wanneer u een webpagina of artikel afdrukt, waardoor u papier en inkt bespaart. Gebruikers kunnen selectief afbeeldingen verwijderen, tekst vergroten of verkleinen, en opties om de afdruk te e-mailen of op te slaan in een gekoppelde PDF, compleet met URL's voor de originele inhoud.

Download van de Chrome Web Store

Google Translate

Google Translate

Hoewel Google Translate al een uitstekende webservice is voor het vertalen van tekstfragmenten van en naar talen, kunt u met de toevoeging van deze beste Google Chrome-extensie aan uw browser hele pagina's vertalen met een werkbalkknop. De extensie detecteert automatisch of de site waarop u zich bevindt een andere taal gebruikt dan uw Chrome-standaard en kan aanbieden om deze automatisch te vertalen. Gebruikers kunnen ook eenvoudig tekstfragmenten vertalen en luisteren naar de juiste uitspraak van vertaalde woorden en zinnen.

Download van de Chrome Web Store

Web of Trust

Web of Trust

Web of Trust is een crowdfunding-browser-add-on die op de lijst met beste Google Chrome-extensies terechtkomt door websites te beoordelen met een kleurgecodeerd symbool op basis van de betrouwbaarheid, leveranciersbetrouwbaarheid, privacy en veiligheid van kinderen. Hoewel elke betrouwbare internetbeveiligings- en antivirussuite u kan beschermen tegen malware, biedt Web of Trust u een extra beschermingslaag doordat u de betrouwbaarheid van een link kunt meten op basis van de ervaring van andere gebruikers over de hele wereld.

Download van de Chrome Web Store

Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop

Er zijn veel opties om toegang te krijgen tot uw pc en iemand anders te helpen met behulp van externe desktop-tools, maar geen enkele is zo betaalbaar of zo gebruiksvriendelijk als de first-party oplossing van Google. Na installatie hebt u toegang tot uw thuiscomputer - inclusief desktop en andere niet-Chrome-applicaties - vanaf elk apparaat waarop Chrome kan worden uitgevoerd, zelfs Android- of iOS-apparaten. De interface is eenvoudig, maar effectief - en zolang uw verbinding stabiel is, is deze vrij snel te gebruiken.

Download van de Chrome Web Store

SimilarWeb

SimilarWeb

Als u enig werk doet in webdesign, marketing of inhoud, dan kan SimilarWeb een bijzonder waardevol hulpmiddel zijn. Met deze add-on kunt u bezoekcijfers, bronnen, activiteiten in de tijd en andere waardevolle analytische gegevens bekijken die u zullen helpen bij het nemen van belangrijke webbeslissingen. Het is niet zo diepgaand als op Google Analytics, maar het is erg snel en ideaal voor snelle vergelijkingen.

Download van de Chrome Web Store

The Great Suspender

The Great Suspender

Chrome heeft veel uitstekende eigenschappen, maar efficiënt RAM-gebruik is daar niet een van. The Great Suspender is een vriend voor iedereen die vaak tientallen tabbladen ongebruikt laat zitten. Het schort automatisch ongebruikte tabbladen op na een bepaalde tijd, wat geheugen vrijmaakt en voorkomt dat Chrome vastloopt in zijn eigen processen. De extensie bevat aangepaste instellingen waarmee u de tijd tot opschorting kunt aanpassen, en een witte lijst voor sites om permanent actief te blijven, de laatste is best handig voor e-mail- of instant messaging-tools die meldingen aanbieden.

Download from Chrome Web Store

Reactie toevoegen