Gimp

Aanbevolen door de redactie
Beoordeling bezoekers
Average: 9 (1 vote)
Gimp gratis software

Gimp is een gratis foto editor voor desktop. Het komt in versies voor Windows, Mac en Linux. De interface van Gimp bestaat uit verschillende zwevende vensters en daardoor duurt het even voor je met het programma weg bent maar door de vele functies van Gimp loont het de moeite om daar de tijd voor te nemen. Het is het beste gratis alternatief voor Photoshop en wordt daarom aanbevolen door de redactie.

Groot voordeel van Gimp is dat het ook lagen ondersteunt. Daardoor is het ook geschikt voor professionals. Het bevat ook veel effecten en filters waarmee je naar hartelust kan experimenteren. Het zijn er te veel om op te noemen, u moet ze maar ontdekken tijdens het gebruiken van het programma.

Verder is het programma ook geschikt om gifs te maken al is het moeilijker in het gebruik dan veel gif animatie software.

Het enige grote nadeel van het programma is dat het geen CMYK ondersteunt. Voor dtp'ers is het dus geen goede keuze (dat wil zeggen dat het niet geschikt is om profesiioneel drukwerk te maken dat moet gedrukt worden in CMYK). Gimp ondersteunt volgende bestandsformaten: BMP, CEL, GIF, JPEG, MNG, PCX, PIX, PNG, PPM, PSD, TGA, TIFF, XPM, XWD, BZ2 (alleen opslaan), GZ (alleen opslaan), ZIP (alleen opslaan).

Kenmerken van Gimp

  • gratis fotobewerker voor Windows, Mac en Linux
  • het beste gratis alternatief voor Photoshop
  • werk met lagers
  • voeg effecten en filters toe
  • ondersteunt veel bestandsformaten
  • ondersteunt geen CMYK

Reactie toevoegen

Moppen en grappen lezen?

Lees je graag moppen? Kijk dan zeker eens op Moppenbak.com voor de beste moppen, waaronder moppen voor kids en volwassenen.

Los je liever raadsels op? Op Raadselheaven.com heb je een grote hoeveelheid van de beste raadsels met antwoorden.