Google Chrome

Aanbevolen door de redactie
Beoordeling bezoekers
Average: 8.3 (3 votes)
Google Chrome

Google begon met de ontwikkeling van zijn browser in 2008 en heeft sindsdien meer en meer marktaandeel veroverd. Sinds 2012 is Google Chrome de meest gebruikte browser wereldwijd, waarbij hij browsers als Firefox en Internet Explorer achter zich liet.

Google Chrome is een browser met een minimalistische interface die websites snel inlaadt en die is gebaseerd op Chromium, een open source project van Google. De gratis browser is te downloaden voor verschillende besturingssystemen waaronder Windows, Mac, Linux, Android en iOS.

De functionaliteit van Google Chrome kan uitgebreid worden met verschillende extensies of add-ons. Het uiterlijk van de browser kan aangepast worden met verschillende thema's. Bekijk hier onze lijst met de beste Chrome Extensies.

Via de incognito-modus van Google Chrome kunt u surfen en zoekopdrachten uitvoeren zonder dat dit sporen op uw computer achterlaat. Chrome integreert ook goed met de eigen applicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

De algemene indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Er worden wel vragen gesteld over de data-verzameling van Google via Chrome. Omwille van de betere privacy surfen veel mensen daardoor liever met een browser als Firefox.

Voordelen van het gebruik van Chrome

  • Automatische updates.
  • Filter tegen phishing en malware.
  • Iedere tab en plug-in wordt in een eigen proces uitgevoerd; dit komt de stabiliteit ten goede en voorkomt het opeisen van te veel werkgeheugen.Wanneer een webpagina een proces laat vastlopen, dan kan dit beëindigd worden via het ingebouwde taakbeheer van Chrome. De overige tabbladen kunnen daardoor blijven worden gebruikt zonder dat de browser opnieuw moet worden opgestart.
  • Synchronisatie met Chrome op andere computersystemen: de applicaties, het auto-aanvullen, de bladwijzers, de extensies, de voorkeuren, de thema's en de tabbladen worden gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten.
  • Incognito-functie waarmee geen sporen van uw surfgedrag worden opgeslagen.
  • Do Not Track-functie waarmee u kunt voorkomen dat sites uw surfgedrag volgen
  • Volledig scherm F11, zo kan de focus op de webpagina worden gelegd en niet op de browser zelf.
  • Suggesties voor websites en zoekopdrachten tijdens het typen in de adresbalk.
  • PDF-lezer en Flash Player zijn ingebouwd

Opmerking bij de installatie

Je kan best het vinkje uitzetten bij de optie Help Chrome beter te maken door automatisch gebruikersstatistieken en crashrapporten naar Google te verzenden

Reactie toevoegen

Moppen en grappen lezen?

Lees je graag moppen? Kijk dan zeker eens op Moppenbak.com voor de beste moppen, waaronder moppen voor kids en volwassenen.

Los je liever raadsels op? Op Raadselheaven.com heb je een grote hoeveelheid van de beste raadsels met antwoorden.